Opskrifter

Opskrifter


Nedenfor nogle af vores favoritter


Jomfruhummere

Jomfruhummerhale med Basilikumcreme


Ingredienser

- Jomfruhummerhaler

- Fiskefond

- Creme fraiche 38%

- Basilikum

- Hvidløg

- Olivenolie


Pil jomfruhummerhalerne fri af skallerne.Gem skallerne til en gang hummerbisque, eller smid dem væk, hvad der vil være synd, for der sidder så megen god smag i dem.


Varm ½ l fiskefond i en gryde. Tilsæt creme fraiche 38% og kog det ind til en lind creme. Køl den lidt ned og hæld den i en blender med et meste af en potte frisk basilikum. Den blende creme hældes tilbage i gryden og varmes igennem. Smag til med salt og peber. Imens ristes jomfruhummerhalerne i olivenolie og hakket hvidløg i ganske få minutter.


Anret hummerhalerne i en bunke på 4-5 stykker på små tallerkener, og hæld basilikumcremen rundt om.

Hummerbisque


Ingredienser

- Jomfruhummerhaler

- Fiskefond

- Hvidvin

- Cognac

- Pabrika

- Cayennepeber

- Løg

- Gulerødder

- Fløde


Skallerne ristes godt af på en pande med en lille smule olivenolie, og flamberes i cognac.


Derfefter tilsættes hvidvin, krydderier, urter og fonden. Det hele koges godt igennem.


Det jævnes, tilsmages og monteres med piskefløde. Serveres med stykker af hummerhaler.

Chevre Chaud

Ingredienser

- 4 Cremede gedeoste (helst i individuelle små serveringer)

- 4 skiver land/hvede brød

- Salat  Gerne Rucola og en anden type evt. Iceberg

- 6 spiseskefulde oliven olie

- 1 spiseskefuld vinegar

- 1 Teskefuld  dijon sennep

- salt & peber


Lav en vinaigrette dressing at blande salt, peber, sennep i en skål. Tilføj langsomt og under stadig omrøring først vinegar og derefter olie.


Vask og tør salaten, skær dem i strimler med en kniv. fordel dem ud ud på portionsanretningerne.


Salaten kan "shines" med bacon, radiser, forårsløg eller andet efter temperament og køleskabsindhold.


Skær skorper af brødet, fordel skiver af gedeost på de enkelte stykker brød.


Opvarm ovnen til grill temperatur.


Sæt brødet med ind i ovnen 5-10 min. til osten er varm og begynder og smelte. Osten og brødet må godt begynde at blive let gyldenbrune.


Læg toasten med ost ovenpå salaten og server omgående.


Tips.

Det vigtige ved gedeosten er at den ikke er for frisk eller tør. Det skal være en "mellem" der er cremet.

$ 00.00

$ 00.00